SENSETIFKAH KITA TERHADAP ISLAM





AKU RASA TIDAK BOLEH TIDOR KERANA MUNGKIN ADA BUAT SALAH KAT ORANG JADI APE KESALAHAN AKU BUAT HARAP DI MAAFKAN...MUNGKIN ESOK LUSA AKU TIADA BAIK AKU MINTAK MAAF DULU

" ISLAM ITU TINGGI TIADA YANG LEBIH TINGGI DARIPADANYA"

dalam merungkai SENSETIF KITA TERHADAP ISLAM
aku ingin berkongsi serba sedikit tentang apa yang di lihat di dalam t.v yang mana rusuhan yang berlaku di kota london yang mana di lihat ISLAM pada hari ini dianggap sebagai penganas...sebab ape mungkin salah orang ISLAM itu sendiri....

di london Pertubuhan Hentikan PengISLAMAN telah menjadi kepala kepada rusuhan ini...aku dapat melihat bahawa situasi ini adalah satu taktik musuh ISLAM untuk menghancurkan ISLAM di eropah...ini kerana mereka ingin meinggati perstiwa 11sept yang tiada kaitan lansung dengan Kota London...SENSENTIFKAH KITA TERHADAP ISLAM


Azlan di larang masuk ke untuk member bantuan,
kita lihat pula isu yang terjadi kepada suka rela dari Malaysia yang ingin membantu umat ISLAM di negara bergolak tetapi di tahan oleh pihak berkuasa negara berkenaan sedangkan negara yang melarang itu sendiri adalah negara ISLAM dan dikenali seluruh dunia , adakah kita rela melihat umat ISLAM itu di hina sebegitu rupa sedangkan ada pihak yang ingin membantu...SENSETIKAH KITA TERHADAP ISLAM

kandungan lemak babi dalam makanan, kita lihat sahja masyarakat pada hari ini makan tanpa melihat dahulu isi kandungan dimakan...ingin berkongsi bahawa kod lemak babi bermula daripa E100,E110,E482,e920...banyak lagi tetapi xsempat ditulis disini, mungkin faktor ini juga menjadi faktor keruntuhan akhlak remaja hari ini...SENSETIFKAH KITA TERHADP ISLAM

tarian poco-poco, terkejut juga apabila membaca entray dari blog AIZAT yang menyatakan bahawa tarian poco-poco berasal dari tarian orang kristian yang berbentuk salib yang banyak di tarikan pada masa kini.....SENSETIFKAH KITA TERHADAP ISLAM

KENYATAAN DI ATAS ADALAH FAKTA BUKAN AUTA, JADI MARILAH KITA MENJADIKAN ISLAM "WAY OF LIFE"....

1 ISLAM , UMAT DI DAHULUKAN , AMALAN DI TINGKATKAN.....

5 comments:

haziQah said...

tidor je la..org tu da maafkan kot
tdo lmbt2 pstu x bgn sahur..pastu mengeluh penat

dugaan di bulan ramadhan
masa puasa ni la iman org islam ditingkatkan
n masa ni la lagi bnyk ujian melanda

umat islam skang snsitif? mungkin ye n mungkin tak..sbb rmai je nama islam tp x amalkan n buat gak bnda2 yg lnggar hukum
jd snsitif ke umat islam itu sndiri

ingatan kpd diri sndiri juga :)

Muhammad 'Aizat bin Anwar Apandi said...

aku rasa ko x buat salah kat org atau org buat salah kat ko cuma ko x cukup tido atau...perut ko tengah bunyi keroncong kot sekarang.he3
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin k

sabir said...

lapar n tdo n banyakan amalan lagi baik

Nabil_jangs said...

semoga bersama-sama di hari kemenangan...minta ampun dan maaf..atas segala kesalahan...dan sama kita mendoakan umat manusia kesemuanya...

permaisuri hati said...

salam aidilfitri min ukhtuka fillah..
maaf zahir batin..
isu g menarik..betul ke umat Islam skrg sensitif? jawapannya ya tp tak..mcm mna ek?most umat Islam esp malaysian dah makin sedar ngan keperluan agama dalam membimbing kehidupan..dah ramai yg hntar anak2 sek..agama.hantar ngaji Quran sni sna..msa pemerinthn Pak lah mg banyak sek2 agama n pendedahan tntg Islam bangkit kembali apabila pmintahan mahathir menghapuskan sek2 agama n SAR..tp,napa ana katakan tak? sebab sensitiviti muslim to islam..just half..keinginan utk berkuasa,tamakkan harta,cintakan dunia..menghalang mereka untuk melawan dakyah dan kehendak orang kafir..impaknya?umat Islam sdn yg menghancurkan ISLAM dan menyeksa sesama muslim tak kiralah sama da scra zahir@kompromi dalaman..k,syukran