sekadar renungan

Jagan tertarik pada seseorang di sebabkan paras rupa,
sebab keelokan paras rupa boleh meyesatkan,

Jagan pula tertarik pada kekayaan,
sebab kekayaan boleh membawa kemusnahan,

Tertariklah pada seseorang yang dapatmembuatkan anda tersenyum,
sebab senyuman boleh membuatkan hari yang mendung menjadi cerah.....

apa respon anda tentang ayat diatas

5 comments:

izzuddin2020 said...

eemmmm.no komen ..hehe

haziQah said...

rupa paras mmg akan jadi daya penarik pertama bila kita baru knal ssorg tu, tapi kalu muka cntik prangai tak cantik tetap tak cntik jugk

kkayaan? kagum je kot..tak nak la org kaya...wlupun best jugk sng dpt mcm2 he

yeh..that's right , org yg boleh kita buat snyum kala kita sdg berduka adalah org plg best di muka bumi ni

nuyu farhan said...

yang cantik x selamanya cantik,
*kesian org yang tak bape cantik kalau sume nak yang cantik je*

yang kaya x selamanya kaya,
*semakin kaya seseorang itu semakin tinggi tanggungjwb*

apepun,
senyuman kuda jugak menjadi penghibur duka lara....
*chewahhh...hahaa*

sabir said...

ye La yang penting lalu kt kedai kena senyum k...n tolong lah orang islam menjual

MUSTAQIM DARUS said...

tertariklah pada agamanya yang tulen... maka tersenyum megah di akhirat..